Tovariši lovci!

V soboto, 7. septembra 2013 ob 10. uri prirejajo Lovsko kinološko društvo Celje, Savinjsko Kozjanska zveza lovskih družin Celje in Lovska družina Braslovče na prireditvenem prostoru v Braslovčah lovsko - kinološki dan, ki naj bi postalo tradicionalno druženje lovcev, vodnikov lovskih psov in vseh simpatizerjev lovske kinologije. SKZLD Celje organizira tekmovanje v kuhanju golaža, ter streljanje z zračno puško, LKD Celje pa želimo pokazati naše delo in uspehe, ter vzpostaviti čim boljše sodelovanje z vodniki psov. Pričakujemo udeležbo lovcev, vodnikov iz 45 lovskih družin (upravljavk lovišč), oziroma iz 31 občin na področju katerih delujeta naši organizaciji.
Pričakujemo kar največjo udeležbo lovcev, ter vodnikov in ljubiteljev lovskih psov SKZLD Celje. Zaželena je udeležba lovcev, družinskih članov, s »štirinožnimi tovariši« vseh lovskih pasem.
Na prireditvi bodo predstavljene posamezne pasme lovskih psov, prikazane bodo vaje poslušnosti za lovske pse (šola VP1, VP2), izbrali bomo tudi najlepšega psa prireditve. Vse sodelujoče »pare« bomo tudi nagradili.
Za vse udeležence bomo priskrbeli brezplačen okusen lovski golaž in vrček piva.

Kot prejšnja leta bo tudi letos rdeča nit srečanja tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. Zato vabimo ekipe lovskih družin, da se ga udeležijo v čim večjem številu. Ekipe morajo sestavine in pribor za kuhanje divjačinskega golaža prinesti s seboj, prav tako tudi plin. Edini pogoj je, da ekipe ne prinesejo s sabo že pripravljenega golaža in ga na prizorišču samo pogrejejo. Ekipe za kuhanje golaža se zberejo ob 9,00 uri. Prvo uvrščena ekipa bo prejela prehodni pokal. Prav tako bodo za prva tri mesta pripravljeni pokali.

 

Predlog kriterijev za ocenjevanje golaža

SPLOŠNI POGOJI

1. za golaž se uporabi samo srninsko meso-po želji brez ali s kostmi.
2. golaž se pripravi po postopku osnovne priprave za divjačinski golaž, katerim se lahko določene sestavine po želji dodajo zaradi izvirnosti
3. količina golaža je minimalno 10 lit. Vsaka skupina predvideva po porcijo za ocenjevalno komisijo.
4. čas kuhanja od 8,30 do 11,30 ure, ko se kuhanje zaključi
5. delovni prostor je označen z zaporednimi številkami.

KRITERIJI OCENJEVANJA

1. do 10 točk – urejenost prostora
2. do 10 točk – način priprave ; postopek (obdelava surovin, praženje čebule, primerna velikost kosov mesa, itd.), čistoča, delovna obleka in podobno.
3. do 20 točk – barva, izgled in pravilna gostota golaža
4. do 60 točk – okus golaža

Maksimalno doseženo število točk je 100

Ocenjevalna komisija bo tričlanska, strokovna in neodvisna.

Prvo, drugo in tretje mesto prejmejo tri ekipe z najvišjim številom točk.

Lani je za prvo mesto osvojila prehodni pokal ekipa LD Braslovče, zato naj pokal prinesejo s seboj na prireditveni prostor.

Za udeležence bodo pripravljene tudi druge animacijske dejavnosti.
Na srečanje so posebej vabljene naše članice in tudi vaše življenjske sopotnice, katere se bodo lahko med seboj pomerile tudi v strelskih sposobnostih – streljanje z zračno puško na tarčo.

Ker je količina pripravljene hrane odvisna od števila udeležencev, vas prosimo, da vašo udeležbo (število lovcev in ostalih udeležencev, družinskih članov) javite našemu strokovnemu tajniku Zdravkotu Mastnaku do torka 3. septembra. Prav tako do omenjenega datuma prijavite tudi ekipo, ki bo kuhala golaž, da bomo lahko pravočasno pripravili ustrezno število tekmovalnih prostorov.

Za kinološki dan pa je priložena še prijavnica s katero se prijavi vodnik s psom, ki bo sodeloval na tem srečanju. Zato vas prosimo da do 4. 09. pošljete pismene prijave na LKD Celje. Prijave sprejemamo pismeno na gornji naslov, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na tel. 041 685 664 - Janez Šumak ali strokovnemu tajniku.

Tovariši lovci in vodniki lovski psov, ne glede na kratek rok prijave, upamo, da se boste udeležili našega srečanja v čim večjem številu, saj je le-to namenjeno predvsem medsebojnemu druženju in spoznavanju, ter promociji slovenskega lovstva.

Lovski zdravo!

Predsednik LKD Celje Predsednik SKZLD Celje
Janez Šumak l.r. Reberšak Avgust l.r.

 

Prijavnico za Lovsko kinološki dan - Braslovče 7.9.2013 lahko najdete tukaj.