LKD Celje

LOVSKE DRUŽINE - ČLANICE LKD CELJE

 Spoštovani,

Obveščamo vas, da bomo  tudi letos organizirali tečaj osnovnega šolanja vodljivosti lovskih psov vseh pasem po programu VP 1 in VP 2. Tečaj je za lovce LD, ki so člani LKD Celje in člane LKD Celje brezplačen. Prosimo, če prijavite vodnike mladih psov, starih nad 6 mesecev.

Pričetek – teoretični del bo v soboto, 5. marca 2016 ob 9.00 uri na sedežu v Cankarjevi 6 v Celju (udeležba brez psov), v prostorih Savinjsko – Kozjanske zveze lovskih družin Celje, kjer se bomo pogovorili o namenu in ciljih šolanja, predstavili bomo metode šolanja in potek tečaja, potrebne pripomočke in opremo, o pripravi psa na vadbo, obnovili pa bomo tudi znanje o anatomiji in fiziologiji psa, o vedenju psov, potrebah po negi, o nagonih, o boleznih psov in ukrepih pri posameznih znakih bolezni. Potrudili se bomo da vam odgovorimo na vprašanja v zvezi s psi in s šolanjem. Seznanili se bomo tudi z najpomembnejšimi določbami Zakona o zaščiti živali in Pravilnika o zaščiti hišnih živali.

Praktični del tečaja bo potekal od 09. marca dalje  približno tri mesece dvakrat tedensko na poligonu KD Pluton – Ložnica pri Žalcu ob sredah in petkih ob 17.00 uri, dokler psi ne bodo obvladali vseh vaj poslušnosti in vodljivosti, oziroma do konca maja.

Po potrebi se bomo tudi dogovorili, da bi tečaj lahko potekal na več lokacijah, če bo dovolj interesentov (minimalno osem), torej na področju za vzhodni in zahodni del področja lovskih družin, ki ga pokriva LKD Celje.

Po končanem tečaju bodo vodniki in psi opravljali izpit VP-1 ali VP-2 po programu KZŠLP KZS.

Prijavnice, ki je priložena, jo pa najdete tudi na spletni strani društva (www.lkd-drustvo-celje.si) pošljite na naslov LKD Celje, Cankarjeva 6, 3000 Celje, ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pa se prijavite na telefon 041 634 806 - Anton Savorgnani. 

Lovsko kinološki pozdrav !

Komisija za šolanje lovskih psov LKD Celje                             Predsednik LKD Celje

                                                                                                      Janez Šumak L.r.

Priloga: prijavnica >>>

 

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

lkd.celje@gmail.com

GSM: 041-685-664 ali 041-496-401

TRR: SI 56 6100 0000 1142 037

http://www.lkd-drustvo-celje.si/