Spoštovani vodniki mladih psov!

Stanje glede širjenja in okužb s Covid 19 se bo v državi počasi umirjalo, kakor tudi posledično sproščanje ukrepov vlade. Kljub temu bomo nadaljnje ukrepe še naprej spoštovali pri organizaciji naših prireditev…

Organiziramo tečaj osnovnega šolanja vodljivosti lovskih psov vseh pasem po programu VP 1. in 2. Tečaj je za lovce Lovskih družin, ki so članice LKD brezplačen. Prosimo, če prijavite vodnike mladih psov starih nad 6 mesecev.

Pričetek – teoretični del bo v torek, 1. marca 2022 ob 17.00 uri na Poligonu KD Celje, Lokrovec 1b, (prosimo, da ta dan pridete brez psov). Pogovorili se bomo o namenu in ciljih šolanja, metodah šolanja in poteku tečaja, o potrebnih pripomočkih in opremi, o pripravi psa na vadbo, obnovili pa bomo tudi znanje o anatomiji in fiziologiji psa, o vedenju psov, potrebah po negi, o nagonih, o boleznih psov in ukrepih pri posameznih znakih bolezni. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo na vprašanja v zvezi s psi in s šolanjem. Seznanili pa se bomo tudi z najpomembnejšimi določbami Zakona o zaščiti živali in Pravilnika o zaščiti hišnih živali.

Praktični del tečaja bo potekal od 3. marca dalje približno tri mesece dvakrat tedensko na poligonu KD Celje, Lokrovec 1 b, ob torkih ob 17:00 uri in četrtkih ob 17:00 uri, dokler psi ne bodo obvladali vseh vaj poslušnosti in vodljivosti oziroma do konca maja…

Po končanem tečaju bodo vodniki s psi opravljali izpit VP-1 ali VP-2 po programu KZŠLP KZS.

Prijavnico, ki je priložena najdete tudi na spletni strani društva (www.lkd-drustvo-celje.si) pošljite na naslov LKD Celje, Cankarjeva 6, 3000 Celje, ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. lahko pa se prijavite po SMS-u na telefon 041 634 806 (Anton Savorgnani).

Priloge: