Notice: Trying to access array offset on value of type null in /data/plugins/system/eprivacy/eprivacy.php on line 186
Ukleščenje spolovila

Zaradi zoženja odprtine na kožici se nabreknjen ud po parjenju vklešči. Kri po arterijah lahko priteka v spolovilo po venah, ki imajo tanke stene pa ne more odtekati zaradi pritiska zožene kože. Spolovilo se nenormalno poveča še bolj otrdi, sluznica je suha brez leska,začne spreminjati barvo v modrikasto, kar pomeni odmiranje tkiva - nekrozo. Ko povsem pomodri, se pojavijo razpoke in razjede, prišlo je do odmrtja- gangrene. Ukrepamo takoj, še predno pride do odmiranja. Na spolovilo polagamo mrzle obkladke, da bi splahnelo, lahko tudi mažemo z mastno kremo, da spolovilo zdrkne nazaj. V kolikor nismo uspešni moramo poiskati pomoč veterinarja, ki bo kožo prerezal- kirurško obdelal. Če nič ne ukrepamo tvegamo odmrtje spolovila in smrt psa.Možna je tudi zahtevna amputacija spolovila, in dolgotrajno okrevanje.