LKD Celje

Spoštovani

Zaradi slabe vremenske napovedi za soboto 2. septembra, ko imamo predvideno srečanje lovcev in kinologov SKZLD Celje v LD Velunja v Zavodnjah, organizator ne more zagotoviti dovolj pokritega prostora za udeležence. Prav tako se je s tem pojavil problem parkiranja avtomobilov na bližnjem travniku. Zaradi tega se za soboto 2. septembra ODPOVEDUJE srečanje. O morebitnem novem datumu srečanja vas bomo pravočasno obvestili.

Lovski zdravo!

-----------------------------

 Tovariši lovci!
V soboto, 2. septembra 2017 ob 10. uri prirejajo Savinjsko Kozjanska zveza lovskih družin Celje, Lovsko kinološko društvo Celje in Lovska družina Velunja Šoštanj (Lovski dom LD Velunja Šoštanj Zavodnje 30) lovsko - kinološki dan, ki je postal tradicionalno druženje lovcev, vodnikov lovskih psov, ter vseh simpatizerjev lova in lovske kinologije.


Prav tako vabimo na 2. koncert lovskih pevskih zborov in rogistov SKZLD Celje.


SKZLD Celje organizira tekmovanje v kuhanju golaža, LKD Celje pa želi pokazati delo in uspehe lovske kinologije, ter vzpostaviti še boljše sodelovanje z vodniki psov. Seveda moramo poudariti, da brez gostiteljice LD Velunja Šoštanj ne gre. Poskrbeli bodo za odlično ponudbo, »ambient«, ter vzdušje…


Na prireditvi bodo predstavljene pasemske skupine za lov, ter šola lovskih psov po programu VP1, VP2. Izbrali bomo tudi najlepšega lovskega psa prireditve, ter mu podelili naslov s pokalom.


Za vse udeležence bomo priskrbeli brezplačen okusen lovski golaž in vrček piva.


Kot prejšnja leta bo tudi letos rdeča nit srečanja tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. Zato vabimo ekipe lovskih družin, da se ga udeležijo v čim večjem številu. Ekipe morajo sestavine in pribor za kuhanje divjačinskega golaža prinesti s seboj, prav tako tudi plin. Edini pogoj je, da ekipe ne prinesejo s sabo že pripravljenega golaža in ga na prizorišču samo pogrejejo. Ekipe za kuhanje golaža se zberejo ob 9,00 uri. Prvo uvrščena ekipa bo prejela prehodni pokal. Prav tako bodo za prva tri mesta pripravljeni pokali.

Kriteriji za ocenjevanje golaža

SPLOŠNI POGOJI
1. za golaž se uporabi samo srninsko meso brez kosti.
2. golaž se pripravi po postopku osnovne priprave za divjačinski golaž, katerim se lahko določene sestavine po želji dodajo zaradi izvirnosti
3. količina golaža je minimalno 10 lit. Vsaka skupina predvideva po porcijo za ocenjevalno komisijo.
4. čas kuhanja od 9,30 do 11,30 ure, ko se kuhanje zaključi
5. delovni prostor je označen z naslovi lovskih družin

KRITERIJI OCENJEVANJA
1. do 15 točk – urejenost in izvirnost stojnice (čistoča del. prostora, predstavitev ekipe, izvirnost stojnice)
2. do 15 točk – urejenost in izvirnost tekmovalcev (urejenost tekmovalcev, kuharski pripomočki, izvirnost kotla in kurišča)
3. do 70 točk – okus golaža postopek (gostota golaža, kuhanost mesa, primerna velikost kosov mesa, začinjenost jedi, ustreznost okusa s tradicionalnim, ustreznost sestavin, barva golaža)
4. Maksimalno doseženo število točk je 100

Maksimalno doseženo število točk je 100
Ocenjevalna komisija bo tričlanska, strokovna in neodvisna.
Prvo, drugo in tretje mesto prejmejo tri ekipe z najvišjim številom točk.
Na srečanje so posebej vabljene naše članice in tudi vaše življenjske sopotnice.
Ker je količina pripravljene hrane odvisna od števila udeležencev, vas prosimo, da vašo udeležbo (število lovcev in ostalih udeležencev, družinskih članov) javite našemu strokovnemu tajniku Zdravku Mastnaku do srede 30. avgusta. Prav tako do omenjenega datuma prijavite tudi ekipo, ki bo kuhala golaž, da bomo lahko pravočasno pripravili ustrezno število tekmovalnih prostorov.
Za kinološki dan pa je priložena še prijavnica s katero se prijavi vodnik s psom, ki bo obiskal srečanje. Zato vas prosimo da do 30. 08. pošljete pismene prijave na LKD Celje. Prijave sprejemamo pismeno na gornji naslov, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na tel. 041 685 664 - Janez Šumak ali strokovnemu tajniku.

Tovariši lovci in vodniki lovski psov, upamo, da se boste udeležili srečanja v čim večjem številu, saj je le-to namenjeno predvsem medsebojnemu druženju in spoznavanju, ter promociji slovenskega lovstva.
Lovski zdravo!

Priloga:

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

lkd.celje@gmail.com

GSM: 041-685-664 ali 041-496-401

TRR: SI 56 6100 0000 1142 037

http://www.lkd-drustvo-celje.si/