LKD Celje

Obveščamo vas, da bo tudi letos organiziran tečaj osnovnega šolanja vodljivosti lovskih psov vseh pasem. Tečaj je za lovce LD, ki so člani LKD Celje brezplačen. Prosimo, če prijavite vodnike mladih psov.
Pričetek – teoretični del bo v soboto, 3. marca 2012 ob 9.00 uri na sedežu v Cankarjevi 6 v Celju (samo za vodnike), v prostorih Savinjsko – Kozjanske zveze lovskih družin Celje, kjer se bomo dogovorili o namenu šolanja in poteku tečaja, o potrebnih rekvizitih in pripravi psa na vadbo, obnovili pa bomo tudi vse o anatomiji in fiziologiji psa, o vedenju psov, potrebah po negi, o nagonih, o boleznih psov in ukrepih pri posameznih znakih bolezni, odgovoriti pa vam bomo skušali tudi na morebitna vprašanja v zvezi s psi in s šolanjem. Seznanili pa se bomo tudi z najpomembnejšimi določbami Zakona o zaščiti živali in Pravilnika o zaščiti hišnih živali. Strokovno predavanje s področja veterine bo izvedel Matej Zupanc, dr. vet. med., direktor Veterinarske bolnice Šentjur, o samem poteku tečaja in metodah šolanja pa bosta predavanje izvedla Anton Savorgnani in Janez Šumak ob pomoči in nadzoru vodje šolanja.
Po končanem seminarju si bomo šli po potrebi ogledat tudi vadišče na Ložnici pri Žalcu - poligon KD Pluton Polzela.
Praktični del tečaja bo od 17. marca dalje približno tri mesece dvakrat tedensko na Ložnici ob sredah in petkih ob 17.00 uri, dokler psi ne bodo obvladali vseh vaj poslušnosti in vodljivosti oziroma do konca maja. Po končanem tečaju bodo vodniki in psi opravljali izpit VP-1 ali VP-2.
Prijavnice (je priložena) ali pa jo najdete na spletni strani društva (www.lkd-drustvo-celje.si) pošljite vodji tečaja Jožici Metelko Kraševec, Zagaj pri Ponikvi 17, 3232 Ponikva ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Ostale informacije dobite na MOBI 041 647 216.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

lkd.celje@gmail.com

GSM: 041-685-664 ali 041-496-401

http://www.lkd-drustvo-celje.si/