LKD Celje

VSEM LOVSKIM DRUŽINAM ČLANICAM LKD CELJE
Obveščamo vas, da bo tudi letos organiziran tečaj osnovnega šolanja vodljivosti lovskih psov vseh pasem po programu VP 1 in VP 2. Tečaj je za lovce LD, ki so člani LKD Celje in člane LKD Celje brezplačen. Prosimo, če prijavite vodnike mladih psov, starih nad 6 mesecev.

Pričetek – teoretični del bo v soboto, 9. marca 2013 ob 9.00 uri na sedežu v Cankarjevi 6 v Celju (udeležba brez psov), v prostorih Savinjsko – Kozjanske zveze lovskih družin Celje, kjer se bomo dogovorili o namenu in ciljih šolanja, metodah šolanja in poteku tečaja, o potrebnih pripomočkih in opremi, o pripravi psa na vadbo, obnovili pa bomo tudi znanje o anatomiji in fiziologiji psa, o vedenju psov, potrebah po negi, o nagonih, o boleznih psov in ukrepih pri posameznih znakih bolezni. Potrudili se bomo da vam odgovorimo na vprašanja v zvezi s psi in s šolanjem. Seznanili pa se bomo tudi z najpomembnejšimi določbami Zakona o zaščiti živali in Pravilnika o zaščiti hišnih živali.
Po končanem seminarju si bomo šli po potrebi ogledat tudi vadišče na Ložnici pri Žalcu - poligon KD Pluton Polzela.
Praktični del tečaja bo potekal od 12. marca dalje približno tri mesece dvakrat tedensko na Ložnici ob sredah in petkih ob 17.00 uri, dokler psi ne bodo obvladali vseh vaj poslušnosti in vodljivosti oziroma do konca maja. Po potrebi se bomo dogovorili tudi, da bi tečaj potekal na več lokacijah, če bo dovolj interesentov (minimalno osem), torej na področju za vzhodni in zahodni del področja, ki ga pokriva naša LKD. Po končanem tečaju bodo vodniki in psi opravljali izpit VP-1 ali VP-2 pri KZŠLP KZS.
Prijavnice, ki je priložena, jo pa najdete tudi na spletni strani društva (www.lkd-drustvo-celje.si) pošljite na naslov LKD Celje, Podvin 194, 3310 Žalec, ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pa se prijavite na telefon 041 634 806.
Lovsko kinološki pozdrav !
Komisija za šolanje lovskih psov LKD Celje Predsednik LKD Celje
Bogomil Udovč L.r.

 

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

lkd.celje@gmail.com

GSM: 041-685-664 ali 041-496-401

TRR: SI 56 6100 0000 1142 037

http://www.lkd-drustvo-celje.si/